Over ons

Geschiedenis

DESMEDT DRAAIT AL MEER DAN 50 JAAR MEE

Meer dan een halve eeuw geleden richtten de broers Desmedt hun bedrijf op in Hemiksem. Toen, in 1963, maakten ze nog industriële hoog- en laagspanningskasten. Niet lang nadat ze startten, kregen ze van hun klanten de vraag of ze ook elektromotoren konden herwikkelen. Gelukkig was een van beide broers een geschoold wikkelaar. Motoren Desmedt was geboren en de firma groeide moeiteloos. Zo snel zelfs dat ze naar een nieuw pand in het kmo-park Terbekehof in Wilrijk verhuisden.

Daar namen Margot en Luc het in 1986 van hen over. Luc nam dit project met beide handen aan en herschoolde zich volledig, met succes. Motoren Desmedt groeide uit tot één van de meest bekende bedrijven in Antwerpen voor het herstellen en herwikkelen van elektromotoren. Op een bepaald moment hadden ze maar liefst tien techniekers en wikkelaars in dienst.

Massaproductie en …

Door de komst van serie-elektromotoren werd de aankoop van nieuwe motoren opeens veel goedkoper. Daardoor werd er minder herwikkeld. Motoren Desmedt besloot daarom de focus te verleggen naar nieuwverkoop van allerhande roterende machines, in aanvulling op de herstellingen die ze al uitvoerden.

Ook Azië waagde in de jaren ’90 zijn kans op de Europese markt. De massaproductie van goedkopere elektromotoren was een feit. Langzaamaan raakte de markt verzadigd door extreem lage prijzen. Motoren Desmedt koos voor kwaliteit door Dutchi toe te voegen aan hun bestaande VEM dealership. Geleidelijk aan veranderde hun huismerk naar MEZ dat kort daarna deel werd van de Siemens Groep.

De nieuwe generatie

In 2010 versterkte Philippe, de zoon van Luc en Margot, het familiebedrijf. In 2014 wierven ze Kevin aan die een jaar later ook businesspartner werd.

‘Tijd om een versnelling hoger te schakelen’. In 2015 besluit Motoren Desmedt de focus terug meer op revisie te leggen. Philippe en Kevin staan nu samen als fantastisch team aan het roer. Zij leiden de organisatie van field tot revisie in goede banen. Geleidelijk aan zullen Philippe en Kevin ook het dagelijks bestuur op zich nemen.

Met de verhuis naar het nieuwe pand in Kontich brak er in 2019 een nieuw tijdperk aan. De grote stock werd nog verder uitgebreid. Naast het herwikkelen en herstellen van motoren voeren ze nu ook herstellingen uit op alle soorten roterende machines, zowel in het atelier als bij de klant ter plaatse. Verder focussen ze zich volledig op het bieden van een uitstekende service, 24 uur op 24. Ondertussen blijft Motoren Desmedt groeien, met al meer dan vijftien mensen in dienst.

Onze partners

KWALITEIT EN SERVICE VOOROP

Merkonafhankelijkheid is voor ons erg belangrijk. We kopen nieuwe producten aan en voeren herstellingen uit op alle merken. Hieronder vind je een greep uit ons aanbod.

Met bepaalde merken bouwden we zo’n goede band op dat we servicepartner werden.

Dealer & Service Partner

Dealer

Ons team

wij staan klaar om u te helpen

Philippe

Zaakvoerder

Kevin

Zaakvoerder

Margot

Zaakvoerster / Boekhouding & administratie

Steven

Site Manager

Herbert

Internal Sales

Tom

Expeditie & Orderopvolging

Roxanne

HR & Preventie

Jean-Marc

Binnendienst atelier

Robbe

Jobstudent

Gilles

External Sales

Wesley

Teamleader Field

Meer dan 50 jaar de specialist
in industrieel roterende machines

Bekijk ons aanbod
Your browser is out of date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now